BILLAIN

Adis Kutkut, poznatiji i kao Billain, jedan je od najuspješnijih glazbenih producenata, sound designera i DJ-a u regiji.

 

Slovi za istinskog pionira bass glazbe našeg vremena čija je produkcija originalna, uzbudljiva i kreativna.

Radeći sound design za mnoge organizacije i projekte, uključujući i Motorolu, Billain se u posljednjih nekoliko godina uspio istaknuti na svjetskoj sceni.

Iako je u internacionalnom pogledu vezan za drum'n'bass, na domaćoj sceni je povezan s hip-hopom pa tako iza sebe ima mnoštvo suradnji, a samo neke od njih su s Edom Maajkom, Frenkijem, Kontrom, Sassjom...

Nakon što se školovao u tehnikama glazbene produkcije kroz techno žanr, Billain pronalazi dublju vezu sa slomljenim beatovima drum and bass glazbe. Nakon brojnih izdanja na Breedu, Syndrome Audio, Citrus i Rise Audio, dolazi do izdanja i na legendarnoj drum&bass etiketi Bad Taste Recordings poput "Batbots/Manifold" te 2013. godine "Blockfield/Boogie" koja se još i dan danas čuju na soundsystemima diljem svijeta.

Sa svojim "Colossus" EP-om na Bad Taste Recordingsu u 2014. godini, Billain radi korak dalje te ga ugledni UKF magazin oslovljava epitetom „gamechangera“, a trake poput Autonomous demonstriraju njegov beskompromisni pristup guranja granica drum&bass zvuka. S Colossusom, Billain prezentira svoju Apesian Sci-Fi priču, u kojoj artwork potpisuje nevjerojatan Marvelov umjetnik Enis Čišić. Od tog trenutka, Billainova dostignuća se množe - od remiksiranja trake Koan Sound&Asa naziva "Tetsuo's Redemption“, audio-vizualni eksperiment "Assembly" te izdanje "Binary 003" na široko poznatom UK labeluCritical Music. U 2015. godini izlazi i "Colonize" EP na Eatbrain labelu, nastavljajući svoje Apesian putovanje.

Njegova glazba i setovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim te smo sigurni da će tako biti i na 14. izdanju UFO festivala.

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Tin Arbutina & Syndrome

  Tin Arbutina & Syndrome

  Osječki reper, skladatelj i producent u pratnji S...
 • BILLAIN

  BILLAIN

  Adis Kutkut, poznatiji i kao Billain, jedan je od ...
 • Milton Bradley

  Milton Bradley

  S godinama iskustva na berlinskoj elektronskoj sce...
 • Modern ilusion

  Modern ilusion

  Modern Delusion je synth punk band iza kojeg stoji...
 • Oliver

  Oliver

  Oliver Krivić, poznatiji kao DJ Oliver, dolazi iz...
 • Kojoti

  Kojoti

  Kojoti su  čista energija, hedonizam i rock ...

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije  mixeta  osijek031 

SPONZORI:

 BRAVEPAN04_VERT_LOCKUP_NEG_FC.JPG gradOsijek  zamp