Divlje jagode

UFO za desert poslužuje Divlje Jagode!

Divlje Jagode su hard rock/heavy metal bend nastao 1977. godine u Bihaću, dok je svoju najkreativniju fazu prošao u Sarajevu, gdje su egzistirali kroz svoju najuspješniju fazu, odnosno u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Može se reći kako je riječ o bendu koji je uspješan od samog svog pojavljivanja, odnosno od prvog singla "Jedina Moja", koja je odmah postala hit na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Iako, bend je već na samom početku imao tešku fazu, odnosno kad ih je napustio originalni pjevač Toni Janković.

1980. godine bend je ponovno aktivan, a ključan je trenutak bio kad je Zele Lipovača primijetio Alena Islamovića, kojeg je pozvao u bend te svi zajedno sele iz Bihaća u Sarajevu, gdje Divlje Jagode postaju vodeće ime "žešćeg zvuka" u državi. Idućih šest godina rasprodaje dvorane gdje god svirali, no onda se dogodio novi šok, nakon što Islamović napušta bend i odlazi u zapravo najveći sastav u državi, Bijelo Dugme. Njega je zamijenio još jedan pjevač koji je i pjevao i u Dugmetu, Mladen Vojičić-Tifa, koji je otpjevao po mnogima njihov najbolji album, "Konji" iz 1988. godine.

Raspadom Jugoslavije, bend nastavlja biti aktivan, ali bez nekih velikih koncertnih uspjeha, sve do 2002. godine, kad dolazi Pero Galić, pjevač tada bivšeg županjskog benda Opća Opasnost. S njim izdaju album "Od neba do neba", a pjesme kao što su "Dobro došla ljubavi", "Marija" i "Kap po Kap" od njih ponovno stvaraju velike zvijezde, najviše na prostoru Hrvatske i BiH. 2007. godine Galić ipak napušta bend, nakon što se njegov matični bend ponovno okupio, a idućih pet godina bend nastupa uz Marka Osmanovića na pjesmu vokala.

2013. godine u bend dolazi Valpovčanin Livio Berak, kojeg je Zele otkrio dok je bio član žirija u showu Rat Bendova, a prošle godine bubnjarem postaje sjajni mladi Adrian Borić, po mnogima možda i najbolji hard rock bubnjar u Hrvatskoj. U toj postavi, uz gostujuće basiste i klavijaturiste, bend je ponovno vratio zvuk po kojem je poznat,  a posebno su dobri bili komentari na Beraka kao frontmena. Koliko su stvari dobri moći ćete provjeriti 24. lipnja na UFO bini.

http://divlje-jagode.com/

DISKOGRAFIJA:

Divlje Jagode (1978.)
Stakleni Hotel (1981.)
Motori (1982.)
Čarobnjaci (1983.)
Vatra (1985.)
Wild Strawberries (1987.)
Konji (1988.)
Magic Love (1993.)
Labude, kad rata ne bude (1994.)
Sto vjekova (1997.)
Od neba do neba (2003.)
Biodinamička ljubav (2013.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/divljejagodeofficialpage

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCF1sr9_Ek45Da8t9Z0ab_3Q

 

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • War-Head

  War-Head

  Najuspješniji osječki metal bend napokon na UFO ...
 • Kraj Programa

  Kraj Programa

  Pop punk bend internacionalne kvalitete dolazi iz ...
 • Flatline

  Flatline

  Iz Sarajeva dolazi bend koji već devet godina neu...
 • Krankšvester

  Krankšvester

  Čeka nas Kru'ti! Krankšvester će zatvoriti ovog...
 • Harvo Jay

  Harvo Jay

  Ukoliko vas zanima kako zvuči noise pop, ovo ne s...
 • Hysteria

  Hysteria

  Četiri momka, dvije djevojke i sjajan pop rock iz...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio