Jonathan

Riječki rock bend koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim...

Nastupnim singlom “Maggie” i debut albumom “Bliss” riječka grupa Jonathan digla je proteklih godina rijetko viđen hype na ovim područjima. Ulaskom fenomenalne petorke na scenu sredinom prošle godine krenuo je val, prvo na lokalnoj razini, a onda polako i u ostatku države. Nastupni EP “Jonathan” u prvi plan je gurnuo “Maggie”, iako otpjevanu na engleskom (kao i ostatak materijala), sigurno jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja posljednjih pet do šest godina.

Iskustvo koje su članovi Jonathana upijali svirajući po poznatim riječkim bendovima, ali i evidentna naslušanost i individualne autorske kvalitete rezultirali su s četiri pjesme koje se mirne duše mogu staviti u repertoar bendova poput Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke punk legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.

Album “Bliss” objavljen je 19. svibnja na Bandcamp stranici Jonathana i do danas je skinut više od 10 000 puta. Tome su pomogli odlični singlovi “Communicate!” i “Pictures” zahvaljujući kojima je bend prošao cijelu regiju. U 2014. godini iza njih su, između ostalog, nastupi u Splitu, Puli, Vinkovcima, Beogradu, Tučepima, dva rasprodana koncerta u Palachu, premijerni dolazak na Pozitivan koncert, podrška Editorsima i rasprodan Mali pogon Tvornice. Sve to skupa pojačano  je nedavno rasprodanim solo koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacijom za Novog izvođača godine na 22. Porinu. Usporedno sa svirkom u Tvornici, bend je izbacio maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” te dao čak četiri pjesme za dokumentarno – igrani film “Ja sam ljubav”.

Proteklo ljeto Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Početkom listopada bend je nastupio na Waves Festivalu u Bratislavi te u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza.

Početkom svibnja 2016., bend je u eter pustio singl “Heaven” kao najavu novog izdanja koje će se sastojati od dva mini albuma “To Love” i “Or To Hold”. Nakon zapaženog prethodnika “Heaven”, Jonathan izlazak svog dugoočekivanog novog materijala najavljuje  bržom “Who Lies To Whom”. Pjesma je već duže vremena dio standardnog koncertnog repertoara pa je imala prilike čuti publiku u Zagrebu, Puli, Koprivnici, Motovunu. “Who Lies To Whom” druga je službeno objavljena pjesma s izdanja “To Love…”, mini albuma od sedam pjesama čiji izlazak je planiran u studenom. Bit će to prvi dio albuma čiji će drugi dio, nazvan “Or To Hold” biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo izdanje.

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije  mixeta  osijek031 

SPONZORI:

 BRAVEPAN04_VERT_LOCKUP_NEG_FC.JPG gradOsijek  zamp