Kandžija i Gole Žene

Nema labavo! Kandžija i Gole Žene rasplesati će UFO 2016. uz PAN

Kandžija i Gole Žene dolaze nam iz Osijeka, uz frontmenovu privremenu odsutnost u Metropoli, gdje je većinom samo tijelom, ali ne i srcem. Nastup na UFO 2016. bit će im prvi na ovom festivalu, ali vjerojatno i najveći Open Air nastup u gradu iz kojeg bend i dolazi.

Ova godina im je za sada višestruko uspješna, jer su osim četvrtog studijskog, odnosno petog ukupno albuma, uspjeli izbaciti nekoliko spotova, koji se redovno vrte na regionalnim glazbenim TV postajama, ali i rasprodati Zagrebački klub "Tvornica", gdje su odradili promociju album u Metropoli. Na UFO 2016. publika bi trebala čuti energičnu izvedbu svih najvećih dosadašnjih hitova Kandžije, odnosno njega i njegovog benda. Bend se inače sastoji od pet svirača, back vokalista Toxare, s kojim je Kandžija ranije snimio zajednički album, samog Kandžije Osjekanovića te ton majstora, zaduženog za britkost svakog tona.

Na nešto više o bendu, najbolje je pročitati biografiju napisanu originalnom strukturom Kandžijinog toka misli:

„Stjepko se zove Kandžija Osjekanović. Poznat je kao Rimokatolik te kao jedan od najvećih domoljuba.Također humanist, reper i ljubitelj šilterica te zelenih beretki, kojih posjeduje preko 10ak, i to u različitim bojama. Dolazi iz Osijeka a trenutno prebiva u Zagrebi po skupocjenim francuskim stanovima tkz garsonjerama. Završio je osnovnu školu Vladimir Nazor, sa odličnim ocjenama, malo neopravdanih i samo dva ukora. Prapradjed je svirao tamburu i harmoniku, dok on ne svira ništa. Trenutno na je postdiplomskom na svemirskim znanostima, na odsjeku poljoprivrednog fakulteta. Ima bečku školu no nikad mu je nisu priznali zbog previsokih ocjena te austrougarskog pečata. Uličnu diplomu posjeduje od svoje 16. godine, te ju uvijek nosi sa sobom, tik pored džepnog izdanja Novog zavjeta. Kao dijete je sa 6 godina htio u vojsku no odbili su ga iz neobjašnjivih razloga. Bavi se glazbom od kad zna za sebe, a i prije. Iza sebe ima 3 albuma, i jedan live album, znači 5 albuma. Tekstove piše sam uz pomoć više sile, kaže da je samo kanal. Kao najveće uzore ističe Ghadija i Massima, dok mnogi stručnjaci kažu da podsjeća na Bana Jelačića, burajz Ante Starčevića. Najdraži selebriti par su mu Ruđer Bošković i Maria Antoanet. Kao član i glasnik generacija koje su istrpile ogromne pljačke ne samo umjetnina i medvjeda, nego i ostalih dobara građana, jednako kao i svoji vršnjaci razmišlja o odlasku iz zemlje. Posjeduje kičmu te ima bend imena Gole žene, koji se sastoji od šest odjevenih muškaraca. Ti muškarci su pomno odabrani, podaprani, najbolji svirači instrumenata koje je ikada sreo.“

DISKOGRAFIJA:

Narodnjaci (2009)
Koktel of rakije (2011)
Zlatne Žbice feat. Toxara (2012.)
Folder s Golim Ženama - Live album (2014.)
Nema labavo (2015.)

FACEBOOKhttps://www.facebook.com/rimokatolik

YOUTUBEhttps://www.youtube.com/channel/UCF01o621n2DIwKLz61GSRjQ

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio