Krankšvester

Čeka nas Kru'ti! Krankšvester će zatvoriti ovogodišnji UFO

Razočarani cjelokupnom glazbenom industrijom, dva predstavnika osječke hip hop scene, Sett i 3ki Stil, 2009. godine odlučuju staviti svoje "ozbiljne" solo karijere sa strane te krenuti u "neozbiljni" projekt, od kojega je kasnije nastalo nešto što se danas zove Krankšvester, trojac kojeg čine dva gore spomenuta MC-a te DJ Oliver. I riječ je o trenutno možda i najpopularnijem hip hop bendu u državi.

Pojava Krankšvestera je vrlo zanimljiva, budući da na poseban način parodiraju primitivizam i vulgarnosti koje se jako često može vidjeti po ulicama i klubovima. To rade tako da upravom tim vokabularom i ekspresijom iznose svoje tekstove. Publika je to prihvatili na prvu loptu, iako je bilo i puno onih koji su ovo sve shvatili ozbiljno. Nakon što je publika shvatila kako je riječ o parodiji, Krankšvester postao je bend koji ne slušaju samo pripadnici hip hop subkulture, tj. žanr glazbe u njihovom je slučaju postao samo nebitna etiketa.

Tematika pjesama su žene, ljubav, međusobni odnosi, narodni običaji i slične stvari, naravno na posebno prezentiran način. Zezancija je ipak u prvom planu i jednostavno ne možeš slušati i razumjeti "Švestere" ako nemaš dobar smisao za humor. Srećom, UFO publika uvijek je znala prepoznati takve stvari.

DISKOGRAFIJA:

Krankšvester (2010.)
Krankšvester #2 (2012.)
Krankšvester #3 (2014.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Krankšvester

YOUTUBE: Švesterov kanal

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio