Krankšvester

Čeka nas Kru'ti! Krankšvester će zatvoriti ovogodišnji UFO

Razočarani cjelokupnom glazbenom industrijom, dva predstavnika osječke hip hop scene, Sett i 3ki Stil, 2009. godine odlučuju staviti svoje "ozbiljne" solo karijere sa strane te krenuti u "neozbiljni" projekt, od kojega je kasnije nastalo nešto što se danas zove Krankšvester, trojac kojeg čine dva gore spomenuta MC-a te DJ Oliver. I riječ je o trenutno možda i najpopularnijem hip hop bendu u državi.

Pojava Krankšvestera je vrlo zanimljiva, budući da na poseban način parodiraju primitivizam i vulgarnosti koje se jako često može vidjeti po ulicama i klubovima. To rade tako da upravom tim vokabularom i ekspresijom iznose svoje tekstove. Publika je to prihvatili na prvu loptu, iako je bilo i puno onih koji su ovo sve shvatili ozbiljno. Nakon što je publika shvatila kako je riječ o parodiji, Krankšvester postao je bend koji ne slušaju samo pripadnici hip hop subkulture, tj. žanr glazbe u njihovom je slučaju postao samo nebitna etiketa.

Tematika pjesama su žene, ljubav, međusobni odnosi, narodni običaji i slične stvari, naravno na posebno prezentiran način. Zezancija je ipak u prvom planu i jednostavno ne možeš slušati i razumjeti "Švestere" ako nemaš dobar smisao za humor. Srećom, UFO publika uvijek je znala prepoznati takve stvari.

DISKOGRAFIJA:

Krankšvester (2010.)
Krankšvester #2 (2012.)
Krankšvester #3 (2014.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Krankšvester

YOUTUBE: Švesterov kanal

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Pips, Chips & Videoclips

  Pips, Chips & Videoclips

  Pips, Chips & Videoclips jedan su od najdugovj...
 • Gothic

  Gothic

  Jedan od najdugovječnijih europskih metal bendova
 • Hysteria

  Hysteria

  Četiri momka, dvije djevojke i sjajan pop rock iz...
 • S3ngs

  S3ngs

  Ovo je bend koji će rasplesati i najvećeg namčo...
 • Harvo Jay

  Harvo Jay

  Ukoliko vas zanima kako zvuči noise pop, ovo ne s...
 • Wasteland

  Wasteland

  Black metal bend iz Belog Manastira

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio