Manntra

Manntra stiže na UFO uz veliki pyro show nastup

Kao jedan od najzanimljivijih predstavnika novih domaćih bendova, Manntra je vrlo brzo uspjela izdići se iz prosjeka i doći do toga da njihova glazba često bude spominjana među najzanimljivijih izdanjima u regiji, što sigurno mogu zahvaliti svom stilu, koji je mješavine prošlosti i budućnost, odnosno modernog metala i elektronike s etno glazbom, posebno onom specifičnom za kraj iz kojeg dolaze.

Okupljeni su 2011. godine u Umagu, a od samog početka bili su bend koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Naravno, niti rane usporedbe s Laibachom i Rammsteinom im nisu škodile, no upravo ta domaća etno crta im je napravila dovoljno odmaka od istih, za koje neće osporiti kako su im jedni od uzora, kako u glazbenom, tako i u vizualnom smislu.

Manntra iza sebe ima dva albuma, svaki poseban na svoj način, koje također na jedan dodatni drugačiji način izvode uživo. Posebna zanimljivost je drugi album, gdje su sklopljene suradnje s nekim drugim izvođačima, kao što su određeni zborovi ili KUD-ovi, koji su pjesmama dali posebnu notu.

Nikako se ne smije izostaviti Pyro show, koji je također dodatak vizualnom live identitu ovog benda, na koji oni detaljno paze da bude kvalitetno uklopljen u cijelu Manntra priču. Onaj tko dođe na UFO, 23. lipnja, moći će se uvjeriti u to kako to izgleda. Čak i da ovo nije glazba koju preferirate, nastup Manntre je nešto što morate vidjeti.

DISKOGRAFIJA: 

Horizont (2012.)
Venera (2015.)

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/ManntraTV

FACEBOOK: https://www.facebook.com/ManntraOfficial/?fref=ts

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Gothic

  Gothic

  Jedan od najdugovječnijih europskih metal bendova
 • Candyflip

  Candyflip

  20 godina nakon "zlatnog grunge doba", u Osijeku s...
 • Pips, Chips & Videoclips

  Pips, Chips & Videoclips

  Pips, Chips & Videoclips jedan su od najdugovj...
 • Flatline

  Flatline

  Iz Sarajeva dolazi bend koji već devet godina neu...
 • Syndrome

  Syndrome

  Svakom novom pjesmom, Syndrome dokazuje kako je ri...
 • Nervosa

  Nervosa

  Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na ...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio