Nervosa

Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na UFO

Nervosa je thrash metal trio koji dolazi iz brazilskog Sao Paola, a osnovala ga je 2010. godine gitaristica Prika Amaral, no zapravo počinju raditi u srpnju 2011. godine, kad Fernanda Lima preuzima vokalne dionice, uz sviranje bass gitare. 2012. godine izbacuju prvi spot, za pjesmu "Masked Betrayal", s prvom bubnjarkom Fernandom Terrom, a već onda dolaze prvi naznaci mogućeg uspjeha, jer u tjednu izdavanja, video završava među 20 najgledanijih debitanata na cijelom Youtubeu. Također, uspjeh tog singla je doveo do toga da vrlo brzo potpisuju za izuzetno jakog diskografa, Napalm Records.

2013. godine kompletiraju današnju postavu, kad na bubanj dolazi Pitchu Ferraz, fantastična bubnjarka koja se već ranije proslavila svojim nastupima na nekim bubnjarskim festivalima. S njom u postavi, pjesme postaju žešće, a novi materijal još kvalitetniji te 2014. izlaze njihov do sada jedini "full lenght" album, Victim Of Yourserf. Od tada, bend gotovo pune dvije godine provodi na turnejama cijelim svijetom, a ova trenutna dovesti će ih na Urban Fest Osijek, 22. lipnja, odnosno drugi dan festivala.

Stil koji djevojke sviraju najviše vodi prema klasicima thrash metala, kao što su Sepultura, Slayer, Metallica, Anthrax ili Testament, dok vokal Fernande Lire pomalo podsjeća na onaj Toma Arraye iz Slayera, ali uz dovoljnu dozu originalnosti i ženske crte, od kakve bend nikako ne bježi. Također, stil sviranja bubnjarke Pitchu Ferraz također je unikatan i naveliko hvaljen, posebno zbog zanimljive tehnike sviranje, nevezano konkretno jedino uz metal muziku, a gitaristica Prika Amaral redovno završava na ljestvicama najboljih gitaristica metal svijeta. Ono što je najvažnije je energija i usviranost koji ostavljaju na bini, budući da je riječ o bendu koji gotovo od svog nastanka doslovno živi na njoj. Živi, raste i razvija se u bend kakav su postale te još veći, kakav bi s godinama sigurno trebale biti.

Urban Fest Osijek uvijek je bio festival koji je ovakve bendove dočekivao raširenih ruku, posebno zbog publike za koju uvijek pokušavamo ponuditi nešto novo, ali i nešto što možda nisu očekivali, dakle ugodna iznenađenja. Ukoliko Nervosa odradi fantastičan nastup, to neće biti iznenađenje, to od njih očekujemo, jer su po cijelom svijetu upravo to više puta dokazale.

DISKOGRAFIJA:

Demo (2012.)
Time of Death (2012., EP)
Victim Of Yourself (2014.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/femalethrash/?fref=ts

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/NERVOSAthrash

 

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • S3ngs

  S3ngs

  Ovo je bend koji će rasplesati i najvećeg namčo...
 • Sillycons

  Sillycons

  Sillycons iz Rijeke dolaze nam kao zamjenski bend ...
 • Manntra

  Manntra

  Manntra stiže na UFO uz veliki pyro show nastup
 • Gothic

  Gothic

  Jedan od najdugovječnijih europskih metal bendova
 • Kandžija i Gole Žene

  Kandžija i Gole Žene

  Nema labavo! Kandžija i Gole Žene rasplesati će...
 • Kraj Programa

  Kraj Programa

  Pop punk bend internacionalne kvalitete dolazi iz ...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio