Pips, Chips & Videoclips

Pips, Chips & Videoclips jedan su od najdugovječnijih i najinovativnijih bendova poslijeratne hrvatske alternativne rock scene. 

 

Pips, Chips & Videoclips jedan su od najdugovječnijih i najinovativnijih bendova poslijeratne hrvatske alternativne rock scene. Na scenu su zakoračili krupnim korakom 1992. godine, kad su izbacili navijačku himnu "Dinamo ja volim". Tu naglu popularnost, bend je iskoristio da bi kvalitetno plasirao pjesme nakon toga te da iduće godine izbace na kazeti album "Shimpoo Pimpoo", s kojeg vrijedi spomenuti hitove Mala Fufica i Gume na kotačima, koji su napravili kvalitetnu bazu za daljnji rad te 1995. izlazi album "Dernjava", kojim 'Pipsi' postaju broj 1 alternativni rock bend u državi, preko hitova kao što su Malena, Svaku noć sam pijan i Rock n' Roll zvijezda, ali poseban uspjeh bila je 2u1 obrada The Poguesa, Poštar lakog sna.

Nakon toga je bendu bilo podosta lako svirati gdje god žele te stvari, a s iduća dva albuma, Fred Astaire i Bog samo su potvrdili svoj status. Početkom novom tisućljeća su uslijedila turbulencije, bend je doživio neke promjene i novi album izlazi tek 2003. godine. Bio je to "Drveće i rijeke", koji je predstavio novo ruho benda, benda koji je bio spreman napraviti eksperiment s istraživanjem novih glazbenih iskustava, gdje više nije bilo potrebno samo napraviti hit, nego i ponuditi nešto novo. Oni su u tome uspjeli te su dobili novu bazu fanova, ali se i pomalo odvukli u underground, zvukom koji više nije bio toliko mainstream kao u početku.

2005. godine bacaju se u eksperiment s live unplugged albuma, da bi dvije godine kasnije izašao još jedan album koji je zvučao originalno i drugačije, no nije postigao toliki uspjeh kao neki raniji. Riječ je o albumu "Pjesme za gladijatore". Nakon toga je bend ponovno završio u kreativnoj pauzi, no onda se 2011. godine vračaju sa sjajna dva koncerta, koji su rezultirali live albumom i DVD izdanjem. 2013. godine napokon izlazi "Walt", album za koji se može reći kako je kreativna poveznica 20 godina benda, s pjesmama koje zvukom daju dojam prvih albuma, sve do onih koje su srodne onima iz tzv. zrelije faze.

Trenutno je riječ o jednom od najusviranijih bendova u Hrvatskoj, čiji live nas očekuje posljednji dan festivala, 25. srpnja.

DISKOGRAFIJA:

Shimpoo Pimpoo (1993.)
Dernjava (1995.)
Fred Astaire (1997.)
Bog (1999.)
Drveće i rijeke (2003.)
Dokument (izštekani session, 2005.)
Pjesme za gladijatore (2007.)
2X2 (2011. live album)
Walt (2013.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/pipschipsvideoclips-8736407700/

YOUTUBEhttps://www.youtube.com/user/NetopolisPips/videos

WEB: http://www.pipschipsvideoclips.com/

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio