Samostalni Referenti

Od okupljanja Samostalnih Referenata 1996. godine sve do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog skankovanja.

Zvuk Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mješavinu ska i punk glazbe s izraženim dionicama trube, trombona i saksofona, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim glazbenim  pravcima. Svoj zvuk nazivaju Belgrade Turbo Ska.

Samostalni Referenti su u 2011., nakon 16 godina rada, nekoliko objavljenih singlova (Ludilo, Toreador, Ne razumeju, Rocksteady…) i stotine održanih koncerata u Srbiji, regiji i Europi, objavili svoj prvi album pod nazivom "The GreaTESTIS Hits". Album je objavljen za etiketu MTV Adria i dostupan je za besplatan download. Na njemu se nalazi 19 pjesama koje zapravo predstavljaju presjek nešto više od desetljeća rada. S ovog albuma su objavljena četiri singla-videa za pjesme ‘’Život je san’’, ‘’Paradoks’’ , ‘’Žene i vino’’ i ‘’Ja bih da živim”. U 2016., bend opet ulazi u studio te snima nove pjesme. Pored spota za pjesmu ‘’Moje pesme, moji snovi’’, bend je početkom 2017. godine izbacio i novi spot za pjesmu ‘’Za neke nove ljude’’, koja je realizirana uz pomoć dječjeg zbora Osnovne škole Ivo Andrić.

Samostalni Referenti u 2017. godini slave 21 godinu dugu karijeru velikim brojem koncerata u zemlji i regiji.

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Harvo Jay

  Harvo Jay

  Dream noise bend iz Osijeka koji će vas odu&scaro...
 • Jonathan

  Jonathan

  Riječki rock bend koji nikoga ne ostavlja ravnodu...
 • Kolek3k

  Kolek3k

  Glazbeni entuzijast, DJ, audio inžinjer te jedan ...
 • Kula

  Kula

  Zoran Kulić aka Kula, DJ je i organizator VuBass ...
 • Milton Bradley

  Milton Bradley

  S godinama iskustva na berlinskoj elektronskoj sce...
 • SLEEPYHEADS

  SLEEPYHEADS

  Najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji...

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije  mixeta  osijek031 

SPONZORI:

 BRAVEPAN04_VERT_LOCKUP_NEG_FC.JPG gradOsijek  zamp