Candyflip

20 godina nakon "zlatnog grunge doba", u Osijeku se svira prljavo i žestoko

Nakon nekog vremena relativne "suše", na osječkom glazbenom nebu pojavio se bend koji na prvu intrigira svojom pojavom i svirkom te nevjerojatno brzo napreduje na alternativnoj sceni, gdje su još do jučer bili potpuni anonimci, a danas su bend o kojem se govori među osječkim glazbenicima i po osječkim klubovima. To je Candyflip!

Ako bi smo išli žanrovski definirati ovaj bend, mogli bi smo jednom riječju reći da je u pitanju grunge usmjerenje. Zanimljiva situacija, jer osječka scena baš nije bila aktivna u tom području prije 20-ak godina, kad je bilo tzv. zlatno vrijeme grungea, no zato u 2016. godini postoji bend koji jako dobro radi ono čime su njihovi uzori zarazili svijet u prvoj polovici devedesetih godina. No, reći kako je njihova glazba samo grunge, bilo bi pogrešno.

Inače je riječ o vrlo mladim momcima, koji su svoj zajednički glazbeni put započeli 2015. godine, od samom se starta baziravši na stvaranje autorske glazbe, unoseći glazbene utjecaje sva četiri člana benda. Tako je i došlo do tog mixa utjecaja, zbog čega je i navedeno kako nije riječ o isključivo grunge bendu. Ono što nose od grungea je sigurno "prljav" zvuk gitare, agresivnost u izvedbi te poseban način ekspresije pri izgovaranju tekstova.

Prva potvrda potencijala ovog benda došlo je prije samo koji tjedan, kad je Candyflip odnio pobjedu na regionalnom polufinalu HGF-a, koje je održano u Slavonskom Brodu. Trenutno sviraju gdje god im se pruži prilika, a jedna od njih je i na UFO-u, gdje će otvoriti program posljednjeg dana festivala, subote 25. lipnja.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/RandomGuys4/?fref=ts

 

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio