Clone Age

Provjerite zašto ih zovu hrvatskim Foo Fightersima 

Nakon sad već davnog nastupa 2007. godine, kad su bili perspektivni demo bend, Clone Age nam se vraća kao jedan od najboljih hrvatskih alternativnih rock bendova. Vrlo često može se čuti epitete kao npr. "Hrvatski Foo Fighters", što bendu svakako mora laskati. Oni zvukom ne bježe od svojih uzora, gdje je navedeni bend sigurno jedan od njih, no u sebi imaju dovoljno kreativnosti i stvaralačkog smisla, da njihove autorske pjesme zvuče svježe i originalno.

Clone Age je inače bend iz Čakovca čija prva postava započinje sa radom prije nekih desetak godina i od tada su odsvirali mnoštvo koncerata te sudjelovali na mnogobrojnim festivalima i natjecanjima bendova u našoj regiji, gdje su često osvajali i nagrade žirija, odnosno publike (InMusic festival, Čehaj Fest, Rock Otočec, Heineken Music Fest...). U tom razdobolju bend je snimio dva video spota koji su dobili dobre internacionalne kritike.

Nakon mnogih uspona i padova, kreativnih pauza, promjena članova benda, početkom 2014. četiri glazbenika uspijevaju pronaći odgovarajuću kemiju i kreativnu energiju za autorski rad i pala je odluka o stvaranju i snimanju deset novih pjesama za prvi pravi album Clone Agea. Nakon dotadašnjeg snimanja singlova i raznih audio-vizualnih izleta odlučeno je da konačno treba iznova ispisati slova i sve to zajedno smisleno staviti u korice. Bend je strastveno prionuo kreiranju novog materijala koji je rezultirao albumom "Fuse". Sinergijom iskustva, znanja, kreativnost i ponajprije slobodnim pristupom prema samom instrumentu i stvaranju glazbe nastao je spoj koji razara bubrežne kamence ;-).

Njihova glazba je miks međusobnih sličnosti, ali još više različitosti koje ju čine onakvom kakva jest. "Kao jedan od rijetkih istinskih hrvatskih alternativnih rock bendova, njegujemo novi izričaj i originalan zvuk. Zbog naših hard drive rifova i snažnih vokala, “rock” živi dalje!", poruka je ovog benda.

DISKOGRAFIJA:

Break Your Wall (2005, demo album)
Superstar (2006., single)
In My Life (2012., single)
Secret (2014., single)
Fuse (2015.)

2006. Superstar single 2012. In My Life single 2014. Secret single 2015. Fuse album sa 10 pjesama

FACEBOOKwww.facebook.com/cloneageck

YOUTUBEhttps://www.youtube.com/user/Dellboyxx1

  

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio