Flatline

Iz Sarajeva dolazi bend koji već devet godina neumorno probija sve umjetničke barijere u Bosni i Hercegovini

Sarajevski Flatline, bend je koji već više od deset godina neumorno radi na svom stvaralaštvu, bori se protiv osporavanja underground umjetnosti u Bosni i Hercegovini te koji redovno prodrmava utrobe publike gdje god nastupali. Ovog puta to dolazi napraviti i na Urban Fest Osijek.

Teško je opisati žanr glazbe koji ovaj bend izvodi, pa su to dečki iz benda najbolje proizveli sami, odnosno ustanovili su svoj vlastiti glazbeni pravac, davši mu ime posttraumatski hardcore. To je prilično zanimljiv naziv, ali ne može se reći kako je daleko od istine, jer ovaj bend zna u jednoj pjesmi proći kroz classic rock dijelove, preko hardcore pa do glasnih i masivnih sludge ili doom segmenata. Ono čime se bend posebno ponosi su tekstovi, oni su vrlo osobni, a bave se svakodnevicom čovjeka u njihovom okruženju.

Također, ono čime se bend posebno ponosi je multinacionalnost. Kako je najveći ponos, no u posljednje vrijeme i problem države u kojoj žive, upravo to, tako su se oni sastali od različitih nacionalnosti, s ciljem da zapravo to izbace, odnosno da sve predstave kao Bosance i Hercegovne, odnosno u prvom planu ljude. To pokušavaju prenositi gdje god svirali, a kako iza sebe imaju nekoliko europskih turneja, čini se da uspijevaju.

Bend iza sebe ima jedan album i nekoliko spotova, a u planu je put u studio, gdje bi se posvetili snimanju i kompletiranju drugog službenog izdanja. UFO je uvijek spreman za odličan mosh pit, a nema sumnje kako će Flatline s bine uputiti ono što je potrebno da se on odradi na najbolji mogući način.

DISKOGRAFIJA:

Posttraumatic Lullabies (2007.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Flatlinebh

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCUm_9Efz6VM7J09qjSC2Arg

 

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Krankšvester

  Krankšvester

  Čeka nas Kru'ti! Krankšvester će zatvoriti ovog...
 • Sillycons

  Sillycons

  Sillycons iz Rijeke dolaze nam kao zamjenski bend ...
 • Gothic

  Gothic

  Jedan od najdugovječnijih europskih metal bendova
 • War-Head

  War-Head

  Najuspješniji osječki metal bend napokon na UFO ...
 • S3ngs

  S3ngs

  Ovo je bend koji će rasplesati i najvećeg namčo...
 • Roadkillfarm

  Roadkillfarm

  Duh starog rokenrola donose momci iz Osijeka.

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio