Garage in July

Prije pet godina na UFO su imali svoj prvi koncert, a sad se vraćaju...

Nakon što su 2011. na UFO Festivalu odradili svoj prvi pravi koncertni nastup, Garage in July se vraćaju pet godina kasnije kao zreo bend prepun uspjeha i priznanja. Ovi momci iz Osijeka i Grabovca, koji su se u međuvremenu raselili po cijeloj Hrvatskoj, i dalje su uspjeli ostati na okupu te prašiti rokenrol na način kakav oni smatraju iskrenim, poštenim i pravim. I kad ih se pogleda na bini lako se zaključi kako su oni upravo takvi, iskreni momci koji žive glazbu koju stvaraju.

Kroz ovih pet godina koliko ih UFO nije imao priliku ugostiti, momci su prošli gotovo cijelu Hrvatsku, a kao kruna dosadašnjih nastupa, sigurno im je kratka turneja po londonskim klubovima, koju su odradili krajem prošle godine. S nje su se vratili prepuni dojmova i iskustava, ali s još većim motivom i voljom za nastaviti ono što rade, unatoč tome što su ih poslovne obaveze odvele na razdaljine kakve bi rijetko koji bend preživio. No, ljubav prema svirci i prijateljstvo između članova je ono što ih je održalo na okupu.

Svoju glazbu vole opisati kao visokooktanski swamp n' roll, a uzore su pronašli u razdoblju od delta bluesa, pa sve do kraja 70-ih godina. Naravno, ovaj bend je bježi niti od modernih utjecaja, tako da se u njihovom zvuku može čuti prava poveznica između rokenrola kakav je bio nekad, rokenrola kakav je sad te rokenrola kakvog Garage in July želi vidjeti u budućnosti.

Od dosadašnjih uspjeha ovog benda, svakako vrijedi spomenuti pobjede na festivalima Demo Fest Zaprešić i RockTum Fest Turopolje (oba 2012. godine), pobjeda na HGF-u u Osijeku 2014. godine po izboru bendova, a iste godine su bili finalista DemoFest u Banjaluci, najvećeg festivala tog karaktera u regiji, gdje je gitarist Marko Bagarić proglašen za najboljeg gitarista cijelog festivala. Bend je nakon toga prestao nastupati na festivalima natjecateljskog tipa te se posvetio širenju svoje publike i klupskim nastupima što je više moguće. No, naravno da ne izbjegavaju festivale, a UFO 2016. bit će im prvi u ljetu koje dolazi.

DISKOGRAFIJA:

Samo Ljubav i Rock n' Roll (2011., EP)
Live @ RIBA (2012., live)
7'' (2013., LP album)
Imaš li strasti (2015., album)
Buntovnik Ljubavi feat. Šiljo (2016., singl)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Garage.in.July/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/LaszloKovacs0302

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Manntra

  Manntra

  Manntra stiže na UFO uz veliki pyro show nastup
 • Kandžija i Gole Žene

  Kandžija i Gole Žene

  Nema labavo! Kandžija i Gole Žene rasplesati će...
 • Kraj Programa

  Kraj Programa

  Pop punk bend internacionalne kvalitete dolazi iz ...
 • Krankšvester

  Krankšvester

  Čeka nas Kru'ti! Krankšvester će zatvoriti ovog...
 • Syndrome

  Syndrome

  Svakom novom pjesmom, Syndrome dokazuje kako je ri...
 • Nervosa

  Nervosa

  Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na ...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio