Hysteria

Četiri momka, dvije djevojke i sjajan pop rock iz Osijeka.

Među osječkim bendova posljednjih se godina istaknuo jedan kojeg žanrovski možemo pronaći unutar pop rocka, odnosno bend koji je žestoki zvuk uspio prilagoditi "radio friendly" soundu. Dokaz tome su dva singla koji se redovno vrte na osječkim radio postajama, uz povremena emitiranja i na nacionalnim postajama te nacionalnim glazbenih TV kanalima. Riječ je o šestorki koja je zapravo 2010. godine okupljena kao četvorka, da bi tijekom godina u sastav benda bila uvedena druga gitara te prateći vokal.

2014. godine bend je zapravo ustalio postavu koja je napravila najveći kreativni pomak, no sredinom ove godine dolazi do još jedne promjene, odnosno u bend dolazi novi gitarist. Riječ je o momku koji bi bendu trebao dati još više tehničke finese te žestine zvuka, posebno na live nastupima. Što se tiče samog benda, njihove uzore najbolje možemo prepoznati u rasponu od bendova kao što su Cardigans ili Corrs, pa do zvuka sličnog Paramoreu, Garbage ili The Pretty Reckless. Ovo će biti naša treća suradnja, nakon što su 2012. nastupili na UFO tramvaju, a godinu kasnije i na festivalu.

Iza njih je veliki broj svirki, finale HGF-a (s kojeg su nastup izbacili kao live album) te dva službena singla/spota. Uskoro bi napokon trebao izaći njihov prvi službeni album,  s kojeg ćete pjesme moći poslušati u petak, 24. lipnja.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/HysteriaOS

YOUTUBE:" https://www.youtube.com/channel/UCX-EBTpt7RyC4voF_bPXXeQ

  

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Harvo Jay

  Harvo Jay

  Ukoliko vas zanima kako zvuči noise pop, ovo ne s...
 • Clone Age

  Clone Age

  Provjerite zašto ih zovu hrvatskim Foo Fightersim...
 • Roadkillfarm

  Roadkillfarm

  Duh starog rokenrola donose momci iz Osijeka.
 • Krankšvester

  Krankšvester

  Čeka nas Kru'ti! Krankšvester će zatvoriti ovog...
 • Candyflip

  Candyflip

  20 godina nakon "zlatnog grunge doba", u Osijeku s...
 • War-Head

  War-Head

  Najuspješniji osječki metal bend napokon na UFO ...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio