Kraj Programa

Pop punk bend internacionalne kvalitete dolazi iz Rijeke.

Kad govorimo o hrvatskoj rock sceni, Rijeka je sigurno grad koji može ponuditi najviše kvalitetnih predstavnika po raznim žanrovima, pa tako jedan od njih dolazi iz punk rock ili možda čak bolje reći pop punk krugova, gdje se trenutno mogu okarakterizirati kao najaktivniji i sigurno ponajbolji bend tog žanra unutar Hrvatske, ali i regije. To je Kraj Programa, koji se na UFO vraća nakon četiri godine, dva albuma, jednog EP-a te ogromne količine iskustva sakupljenog nastupima po cijeloj regiji.

Inače je riječ o vrlo zanimljivom bendu, što zbog ženskog vokala, ali i zbog čak tri gitare, koje daju jedan poseban zvuk. Bend zbog toga zvuči još melodičnije nego neki srodnici, uz zanimljive aranžmane gdje se mogu prepoznati utjecati raznih smjerova, kroz koje su članovi prošli angažmanima u ranijim bendovima. Nakon prvog albuma, koji nosi jednako ime kao bend, krajem prošle godine izdali su drugi, "Ovdje pripadam", predstavivši zvuk i produkciju koja ni malo ne kaska za najvišim standardima žanra, a bend je pronašao i potvrdio svoju tekstualnu bazu. Riječ je o stihovima koji dolaze iz iskustava i emocija pjevačice Đine Škulić te su vrlo osobne prirode. Mnogi njihovi fanovi pronašli su se upravo u njima te je time stvorena dodatna veza između benda i publike.

Iza sebe imaju i četiri službena spota, koji su se vrtili po glazbenim postajama, a kao veliki uspjeh vrijedi spomenuti i nastup na najpoznatijem demo festivalu u okolici, Jelen Demofestu u Banjaluci, gdje je bend zauzeo drugo mjesto 2012. godine. Upravo to im je dalo potrebni zamah za sve što su postigli u ove četiri godine, a što će prezentirati na UFO bini, u subotu 25. lipnja.

DISKOGRAFIJA:

Kraj programa (2013.)
KP EP (2014, EP)
Ovdje pripadam (2015.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/KrajPrograma/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/krajprogramatv

  

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Gužva u 16-ercu

  Gužva u 16-ercu

  Na ovogodišnjem UFO festivalu nastupit će ih jed...
 • Flatline

  Flatline

  Iz Sarajeva dolazi bend koji već devet godina neu...
 • Nervosa

  Nervosa

  Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na ...
 • Sillycons

  Sillycons

  Sillycons iz Rijeke dolaze nam kao zamjenski bend ...
 • Belfast Food

  Belfast Food

  Belfast Food s novim materijalom dolazi rasplamsat...
 • Seljačka Buna

  Seljačka Buna

  Puno veselja, metala, punka i rakije uz Seljačku ...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio