Kraj Programa

Pop punk bend internacionalne kvalitete dolazi iz Rijeke.

Kad govorimo o hrvatskoj rock sceni, Rijeka je sigurno grad koji može ponuditi najviše kvalitetnih predstavnika po raznim žanrovima, pa tako jedan od njih dolazi iz punk rock ili možda čak bolje reći pop punk krugova, gdje se trenutno mogu okarakterizirati kao najaktivniji i sigurno ponajbolji bend tog žanra unutar Hrvatske, ali i regije. To je Kraj Programa, koji se na UFO vraća nakon četiri godine, dva albuma, jednog EP-a te ogromne količine iskustva sakupljenog nastupima po cijeloj regiji.

Inače je riječ o vrlo zanimljivom bendu, što zbog ženskog vokala, ali i zbog čak tri gitare, koje daju jedan poseban zvuk. Bend zbog toga zvuči još melodičnije nego neki srodnici, uz zanimljive aranžmane gdje se mogu prepoznati utjecati raznih smjerova, kroz koje su članovi prošli angažmanima u ranijim bendovima. Nakon prvog albuma, koji nosi jednako ime kao bend, krajem prošle godine izdali su drugi, "Ovdje pripadam", predstavivši zvuk i produkciju koja ni malo ne kaska za najvišim standardima žanra, a bend je pronašao i potvrdio svoju tekstualnu bazu. Riječ je o stihovima koji dolaze iz iskustava i emocija pjevačice Đine Škulić te su vrlo osobne prirode. Mnogi njihovi fanovi pronašli su se upravo u njima te je time stvorena dodatna veza između benda i publike.

Iza sebe imaju i četiri službena spota, koji su se vrtili po glazbenim postajama, a kao veliki uspjeh vrijedi spomenuti i nastup na najpoznatijem demo festivalu u okolici, Jelen Demofestu u Banjaluci, gdje je bend zauzeo drugo mjesto 2012. godine. Upravo to im je dalo potrebni zamah za sve što su postigli u ove četiri godine, a što će prezentirati na UFO bini, u subotu 25. lipnja.

DISKOGRAFIJA:

Kraj programa (2013.)
KP EP (2014, EP)
Ovdje pripadam (2015.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/KrajPrograma/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/krajprogramatv

  

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

 • Divlje jagode

  Divlje jagode

  UFO za desert poslužuje Divlje Jagode!
 • Garage in July

  Garage in July

  Prije pet godina na UFO su imali svoj prvi koncert...
 • Roadkillfarm

  Roadkillfarm

  Duh starog rokenrola donose momci iz Osijeka.
 • Candyflip

  Candyflip

  20 godina nakon "zlatnog grunge doba", u Osijeku s...
 • Belfast Food

  Belfast Food

  Belfast Food s novim materijalom dolazi rasplamsat...
 • Nervosa

  Nervosa

  Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na ...

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio