Roadkillfarm

Duh starog rokenrola donose momci iz Osijeka.

Roadkillfarm je možda trenutno najzanimljivija pojava na osječkoj glazbenoj sceni. Bend koji zvuči kao da je puštena ploča iz 70-ih godina prošlog stoljeća, a to je upravo ono čemu oni teže, bez ikakvih skrivanja ili izmotavanja. Roadkillfarm ukratko svira rock n' roll kakav je bio nekad.

Da bi se bolje shvatio bit benda, najbolje je pročitati ono što oni sami kažu o sebi: "Od svih bendova u Osijeku, Roadkillfarm je definitivno jedan od njih. Sigurno se pitate odakle im to ime! Spajanjem tri riječi koje nemaju veze jedna s drugom nastao je novi pojam koji predstavlja mogućnost funkcionalne kohabitacije između potpuno različitih stvari. Roadkillfarm je osnovan 2007. godine, a članovi su: Petar Matusina (bubnjevi), Ivan Radoja (vokal), Bojan Sudarević (gitara), Dalibor Šimunović (bas gitara). Vehementnim sviranjem rock and rolla pokušavaju spasiti žanr. Nakon godina kaljenja zanata u raznim bendovima, nismo dobili bend koji zaslužujemo nego bend kakav trebamo."

Iako su nastali prije gotovo deset godina, bend nije aktivan kroz cijelo vrijeme, no posljednju godinu su u formi te svako malo izbace pokoji demo snimak svojih uradaka. UFO bi im trebao biti prilika za predstavljanje pred velikom publikom, budući da će nastupiti odmah nakon prijenosa utakmice Hrvatske i Španjolske, prvog dana festivala tj. 21. lipnja. Nema sumnje kako će Roadkillfarm tako biti najveći navijač Hrvatske reprezentacije, s ciljem da dobar rezultat utakmice njima ostavi raspoloženu i nabrijanu publiku. Ukoliko se to ne dogodi, njihova misija bit će da im raspoloženje vrati. Dakle, Roadkillfarm bi mogao biti "Band on a mission."

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Roadkillfarm-Official-Site

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/the2011kiki

 

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio