War-Head

Najuspješniji osječki metal bend napokon na UFO bini

Unutar velikog broja osječkim metal bendova, postoji jedna konstanta, kako po aktivnosti, tako i po kvaliteti stvaralaštva i to traje već dugi niz godina tako. To je thrash metal trojka War-Head, koja će napokon naći svoje mjesto na UFO bini, unutar vrlo jakog metal programa, u srijedu 22. lipnja.

Ako bi smo uzimali kriterij prijeđenih kilometara, War-Head je po tome sigurno broj 1 u Osijeku, a u vrhu bi se našao i među svih hrvatskim bendovima. Gotovo svake godine odrade barem jednu veliku svjetsku ili europsku turneju, a pomalo tužno zvuči činjenica da su u nekim državama, kao npr. u Brazilu gotovo priznatiji, poznatiji i popularniji nego u svom kraju. Ovo je svakako bend koji je na turneji doslovno kod kuće, gledajući koliko su bina upoznali i kolikom su broji ljudi predstavili svoje glazbeno stvaralaštvo.

Nastao 2002. godine, bend je uspio zadržati entuzijazam s početka, a budući da nije bilo bolnih promjena postave, simbioza među članovima svakako je svakom pjesmom i svakim nastupom sve jača, što se može i primijetiti. Bend je od samog početka imao ambiciju postati internacionalno ime, pa su vrlo rano počeli s nastupima i turnejama gdje god su mogli, neovisno o veličini kluba/bine i broju publike koja ih sluša. Prvi pravi pomaci tako su se vidjeli 2008., kad su pozvani od strane američkog benda Devastation, da ih prate na njihovoj turneji. Dvije godine kasnije, također na europskoj turneji, "supportali" su Warbringer. 2012. bend je odradio tri europske turneje, dok godinu kasnije prvi puta odlaze u Brazil, koji im je nakon toga postao stalna postaja, gdje su stekli veliki broj fanova. Ove godine će na nekim europskim nastupima popratiti Nervosu, pa tako i na UFO-u.

http://www.war-head.net/

DISKOGRAFIJA: 

No Sign of Armageddon (2008.)
...Still no Sign of Armageddon (2011.)
Imperium Mundi (2014.)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/warheaddeathrash/?fref=ts

YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/Pipsymbol

   

 

OVOGODIŠNJI BENDOVI

SPONZORI:

pan  gradOsijek  zamp

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije RadioPlus perunhr mixeta mojOsijekhr1 osijek031 osijeknewslogo slavonskiradio