Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 09:13

Povjestice UFO-a

 

Kroz vodena vrata Tvrđe 2004. godine ušao je UFO u naše živote svojim prvim izdanjem.

Do današnjih dana svake godine ugošćuje mlade bendove, ali i velika imena urbane scene. Rambo Amadeus, Vatra, Elemental i Dogma, Belfast Food, Let3, Urban & 4, Dado Topić i Zvučni zid, TBF, Opća Opasnost, Raptor, Jinx, The Casualties (USA), Arkona (RUS), Dubioza kolektiv, Pips, chips & video clips, Brkovi, Psihomodo Pop, Gužva u 16-ercu, Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Belfast Food, Kandžija i Gole žene te Krankšvester samo su neki od headlinera u ovih 14 godina.

Bilo nas je i u Barutani. Tada je UFO imao dva stagea, a 2008. čak sedam pozornica (između kojih i filmsku i B-Boy), ali i izložbu kojom je festival otvoren.

Kao i drugi osječki festivali, i UFO je, i to 2009. godine, odgođen zbog lošeg vremena s lipnja na srpanj.

Intro beach party ovog događaja 2010. bilo je nešto do tada neviđeno u Osijeku.

U svoju povijest UFO je upisao i emitiranje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije prije koncerata i to, Hrvatska – Kamerun i Hrvatska – Španjolska.

Mladi bendovi iz regionalnih zemalja, ali i Rusije, Norveške, Poljske, Velike Britanije, Francuske i SAD-a i drugih imali su priliku ovdje pokazati najbolje od sebe. Kroz UFO je ovih godina prošlo nešto manje od 430 izvođača!

 

 

 

Super User

Proin Non Nibh Sed Lectus Convallis Tincidunt Eget Nec Arcu. Suspendisse At Mollis Est. Donec Auctor Molestie Urna, Non Ultrices Elit Elementum In.

JoomlaUX.com

OVOGODIŠNJI BENDOVI

MEDIJSKI POKROVITELJI:

sibhr GlasSlavonije  mixeta  osijek031 

SPONZORI:

 BRAVEPAN04_VERT_LOCKUP_NEG_FC.JPG gradOsijek  zamp